Paradoxy hrubého domáceho produktu - Sotník, Alexander
Ekonomický rast za každú cenu je kontraproduktívny, trendom je vyváženosť. V súčasnosti môže hospodárstvo rásť dvoma spôsobmi. Prvým je zvýšenie počtu zamestnávaných ľudí a druhým spôsobom je rast produktivity práce. Z historického hľadiska bolo zvýšenie produktivity práce najdôležitejším zdrojom ekonomického rastu. Názory niektorých ekonómov.