Vedeckovýskumná činnosť študentov - školské a záverečné práce - Gonda, Vladimír
Termínom záverečné práce sa súhrnne označujú všetky práce, ktorých vypracovanie a následné obhájenie je podmienkou ukončenia daného študijného programu na príslušnom stupni vysokoškolského štúdia. Záverečnou prácou na bakalárskom štúdiu je bakalárska práca, na magisterskom štúdiu diplomová práca a na doktorandskom štúdiu dizertačná práca. Študenti vysokých škôl počas svojho štúdia vypracúvajú aj rôzne seminárne práce ako sú referáty, eseje atď., ako aj práce ŠVOČ, ktoré sú prácami nad rámec ich študijných povinností. Charakteristikou predmetných druhov prác sa zaoberá daný príspevok.