Ekonomické vzdelávanie ako nástroj rozvoja ľudských zdrojov - Novák, Jaromír, 1978-
Dôležitou zložkou všeobecného vzdelania každého človeka žijúceho v trhovej ekonomike je jeho finančná a ekonomická gramotnosť, ktorá tvorí základ jeho všeobecného ekonomického vzdelania. Preto všeobecné ekonomické vzdelávanie je považované za jeden z predpokladov stabilného a efektívneho rozvoja hospodárstva prostredníctvom zvyšovania produktivity jeho ľudského kapitálu. Vzdelávacia politika ako súčasť sociálnej politiky. Aktuálna podoba ekonomického vzdelávania v SR. Optimálna podoba všeobecného ekonomického vzdelávania na stredných školách.