Inflácia v ekonomickej teórii - Poláčková, Hana, 1968-
Význam sledovania inflácie aj z hľadiska jej vplyvu na sociálne problémy spoločnosti v súčasnom ekonomickom systéme. Prvá časť príspevku sa zaoberá skúmaním a meraním inflácie v súčasnosti, v druhej časti je zhrnutý vývoj základných teoretických názorov na problém inflácie.