Ekonomický prínos znižovania entropie v manažmente logistického podniku - Fraňo, Michal
Proces strategického rozhodovania manažéra logistického podniku je sťažený entropiou, ktorá vyplýva z toho, že nemá presné informácie o budúcom vývoji procesov. Novú kvalitu do tohto procesu vnášajú moderné predikčné algoritmy, ktoré sú schopné s menšou chybou oproti starším predikčným algoritmom zostavovať predpovede. Ak je manažér logistického podniku schopný uplatniť tieto algoritmy, klesá nielen entropia v riadení, ale kvalitnejšie riadenie sa pozitívnym spôsobom prejaví v hospodárskom výsledku podniku.