Menej spotreby, menej odkázanosti - Žitňanský, Eduard
Iniciatívna správa Európskeho parlamentu o vytvorení spoločnej európskej zahraničnej politiky v energetike. Núdzové zásoby ropy krajín Európskej únie. Plyn na druhom mieste medzi zdrojmi energie využívaných v rámci EÚ. Vytvorenie južného plynového koridoru - významná priorita. Poučenie z plynovej krízy v januári 2009. Základné ciele energetickej politiky EÚ. Intenzívnejšie využívanie jadrovej energie.