Emisné kvóty podľa slovenských postupov účtovania v porovnaní s IAS/IFRS - Škoda, Miroslav
Obchodovanie s emisnými kvótami v Slovenskej republike vychádza z Kjótského protokolu a z práva Európskej únie. Smernicu 2002/87/ ES Európskeho parlamentu a Rady z 13. októbra 2003 doplnenú smernicou 2004/101/ES Európskeho parlamentu a Rady z 22. apríla 2004 preberá zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 572/2004 Z.z. o obchodovaní s emisnými kvótami v znení neskorších predpisov, ktorý nadobudol účinnosť 1. novembra 2004.