Úloha vzdelávania pri eliminácii sociálnych dôsledkov nerovnováhy na trhu práce - Matulčíková, Marta, 1964-
Príspevok prezentuje čiastkové výstupy riešenia projektu KEGA 460 zameraného na princípy a metódy tvorby študijných programov v študijných odboroch Ekonomika a Ekonomika a manažment podniku. Úspech na trhu vzdelávania závisí od ponuky vzdelávacích produktov, ktoré musia byť v súlade s požiadavkami trhu práce a musia spĺňať nároky dynamického klienta. Ďalšie profesijné vzdelávanie je významná súčasť celoživotného vzdelávania. Snaha vytvoriť európsky priestor vysokoškolského vzdelávania na medzivládnej úrovni s cieľom zlepšiť zamestnateľnosť a mobilitu občanov a zvýšiť medzinárodnú konkurencieschopnosť vysokoškolského vzdelávania je realizovaná v rámci Bolonského procesu. Rok 2009 je oficiálne v Európskej únii považovaný za Rok tvorivosti a inovácií, jeho ciele.