Profesijné kompetencie učiteľa v učiacej sa univerzite. Inšpiratívne námety - Antalová, Mária, 1952-
Učiaca sa univerzita - pojem. Autorka navrhuje rozšírené vnímanie profesionality vysokoškolského pedagóga v učiacej sa univerzite. V novej kvalite pracovného života odporúča rozvíjať nasledujúce profesijné kompetencie: odborné kompetencie (vyplývajúce z profesie), pedagogické a andragogické kompetencie, vedeckovýskumné kompetencie, riadiace kompetencie, administratívne kompetencie, sociálne kompetencie, kompetencie vyplývajúce z poznania správania sa organizácií, kompetencie vyplývajúce z poznania univerzitných procesov, projektové kompetencie a euro-kompetencie.