Racionalizácia a etika - synergické faktory vývoja ekonomiky a manažmentu - Sedlák, Mikuláš
Pre vývoj ekonomiky a manažmentu v industriálnej spoločnosti mali a stále majú najväčší význam racionalizácia a etika. Racionalizácia ako hlavný faktor rozvoja hospodárstva a manažmentu. Etika ako nevyhnutný atribút ekonomiky a manažmentu. Potreba úzkej integrácie ekonomiky s etikou pre zabezpečenie udržateľného a spravodlivého rozvoja trhového hospodárstva.