Teória a prax občianskej bezpečnosti v Slovenskej republike - Filip, Stanislav
Vývoj ochrany ľudských práv. Ochrana ľudských práv v OSN. Ochrana ľudských práv v Európe. Ochrana ľudských práv a slobôd v podmienkach Európskej únie. Ochrana základných ľudských práv a slobôd na Slovensku. Vzťah ochrany ľudských práv a občianskej bezpečnosti.