Hospodársky rast a zamestnanosť v období krízy - Havettová, Miroslava
Problémy zamestnanosti a ekonomického rastu v období celosvetovej hospodárskej krízy. Prostredníctvom načrtnutých tendencií spolu s oficiálnymi dokumentmi EÚ príspevok predstavuje možné smerovanie v týchto dvoch kľúčových otázkach budúceho vývoja, ako aj riziká, ktorým budú musieť členské krajiny EÚ teda aj Slovensko bezprostredne čeliť. Hlavnou výzvou pre budúce napredovanie EÚ je zvýšenie produktivity práce, konkurencieschopnosti a zamerania sa na komplexné prepojenie vedy a výskumu s praxou. Bez takejto zmeny nie je možné dosahovať s dlhodobého hľadiska želaný ekonomický rast a jednorázové opatrenia ako šrotovné alebo podpory neefektívnym krachujúcim podnikom spôsobia len ďalšie zadlžovanie národných ekonomík.