Rozvoj znalostnej ekonomiky a rast konkurencieschopnosti v kontexte so sociálnou vednotechnickou a inovačnou politikou - Mikulec, Vladimír
Rozvoj znalostnej ekonomiky a rast konkurencieschopnosti si vyžaduje plne využiť talent a znalosti ľudí, ich schopnosť pracovať s neustále novými informáciami, tvoriť nové poznatky, špičkové technológie a využívať ich v praxi. Kľúčové pre rozvoj znalostnej ekonomiky a rast konkurencieschopnosti sa stávajú oblasti ako veda, výskum a inovácie, informačná spoločnosť; podnikateľské prostredie, vzdelanie a zamestnanosť. Rozvoj uvedených oblastí je cieľom sociálnej, vedno technickej a inovačnej politiky.