Analýza bankových rizík a ich vplyv na podnik - Bešinová, Zuzana
Dôvody pre založenie Bazilejského výboru bankového dohľadu v osemdesiatych rokoch, jeho úlohou bolo a je formovať odporúčania, ktoré zjednocujú procedúry, politiky a štandardy. Toto zjednotenie sa týkalo pôvodných členských krajín, ale stalo sa povinné pre všetky členské krajiny. Autorka sa zaoberá zmierňovaním kapitálových rizík, ktorým sú banky v súčasnosti vystavené.