Niektoré faktory vplývajúce na hodnotu podniku - Harumová, Anna, 1955-
Hodnotenie podniku je pre podnikateľskú sféru jedným z najpoužívanejších ukazovateľov ich úspešnosti. Jedným z najpodstatnejších pohľadov na hodnotu je ten, že hodnota sa nerovná cene, za ktorú môže byť majetok realizovaný, ale je jej najpravdepodobnejším odhadom. V priestore EÚ vzniká však požiadavka na odhad hodnoty podniku aj podľa medzinárodných štandardov.