Krízové riadenie zadlženého podniku - Hyránek, Eduard, 1955-
Pre zadlžený podnik je dôležitou preventívnou činnosťou kontrola finančného zdravia. V rámci toho sa musí sústrediť najmä na finančný tok. Nevyhnutný je denný monitoring a mať k dispozícii opatrenia v prípade jeho poklesu. Zadlžený podnik by mal intenzívnejšie komunikovať s veriteľom. Vzájomné rokovanie a úzka spolupráca veriteľa a dlžníka môžu predísť prípadnému bankrotu podniku.