Vplyv finančného inžinierstva na vytvorenie hodnoty pre akcionárov podniku - Polednáková, Anna, 1957-
Rozhodovanie o kapitálovej štruktúre patrí medzi najzložitejšie, ktoré manažment musí uskutočňovať, nakoľko má významný vplyv na trhovú hodnotu. Významné postavenie finančného inžinierstva. Tri základné formy finančného inžinierstva ovplyvňujú hodnotu podniku: finančné deriváty, mimo bilančné financovanie a hybridné financovanie. Prostredníctvom týchto foriem možno za určitých podmienok vytvárať hodnotu pre akcionárov.