Target costing v riadiacej praxi podnikov - Tóthová, Alena, 1968-
Kalkulácia cieľových nákladov je postup určovania a realizácie úplných vlastných nákladov špecifického produktu, ktorý musí v budúcnosti pri predpokladanej trhovej cene zabezpečovať podnikom požadovanú úroveň rentability. Target Costing sa používa predovšetkým v Japonsku a dnes aj v niektorých progresívnych firmách v Európe a v USA hlavne v podnikoch zameraných na strojárstvo a technológie.