Daňové a odvodové bariéry v oblasti malých a stredných podnikov - Bujnová, Darina
Problematika vysokého daňového a odvodového zaťaženia malých a stredných podnikateľov. V roku 2009 sa nezdaniteľná časť základu dane zvyšuje na 22,5 násobok platného životného minima pre podnikateľov, ktorých základ dane sa rovná alebo je menší ako 86 násobok platného životného minima. V prípade, že je základ dane väčší ako uvedený 86 násobok sa nezdaniteľná časť základu dane znižuje až na nulu. Obdobným spôsobom sa upravuje aj nezdaniteľná časť základu dane na podnikateľovu manželku, v prípade, že jeho základ dane je väčší ako 176 násobok platného životného minima.