Motivácia pracovníkov v procese rozpočtovania - nástroja nákladového controllingu - Foltínová, Alžbeta
Motivácia pracovníkov v procese rozpočtovania a tvorbe rozpočtov. Rozpočtovanie je funkciou nielen účtovníckou, ale predovšetkým funkciou manažmentu a controllingu. Za normálnych okolností by mali všetky úrovne manažmentu dobre chápať charakter a ciele rozpočtu podniku a zúčastňovať sa podľa možností a schopností na jeho príprave. Manažéri musia do procesu rozpočtovania zapojiť aj ostatných pracovníkov podniku, pretože rozpočtovanie je prostriedkom tvorby atmosféry tímovej práce a spolupráce. Iba správne zostavený rozpočet je zdrojom relevantných informácií, ktoré poskytuje controlling manažmentu podniku. Rozpočtovanie nám pomáha plánovať dopredu tak, aby sme dosiahli stanovené ciele a zámery podniku.