Strategické rozhodovanie v podnikoch na Slovensku v globálnom prostredí - vybrané problémy - Jankelová, Nadežda, 1966-
Prezentácia čiastkových výsledkov výskumu, ktorý bol uskutočnený v slovenských podnikoch medzi predstaviteľmi vrcholového manažmentu so zameraním na štýl rozhodovania a osobnosť manažéra. Medzi manažérmi je prevládajúci integračný a flexibilný rozhodovací štýl. Z vlastností manažérov sa silnou dispozíciou vyznačujú zodpovednosť a sebadôvera. V postojoch, vyjadrujúcich vzťah manažéra k iným ľuďom a skutočnostiam, je prevažujúca orientácia na zákazníka a výkon. Rozhodovací štýl manažéra a jeho osobnosť veľmi úzko navzájom súvisia a ich poznanie môže prispieť k prijímaniu kvalifikovaných strategických rozhodnutí.