Nákladovo orientované metódy cenotvorby - Kintler, Jakub, 1979-
Cenotvorba sa v súčasných podmienkach globálnych trhových štruktúr a s nástupom hospodárskej a finančnej krízy stáva jedným z najdôležitejších nástrojov firmy, zabezpečujúci určitú konkurenčnú výhodu. Vhodne zvolená cenová stratégia podporená adekvátnou metódou tvorby ceny, môže firme zabezpečiť nielen prežitie na trhu, ale môže viesť k zabezpečeniu nadpriemerných výnosov z realizovanej produkcie na relevantnom trhu.