Ochranná známka a hodnotu, ktorú môže v podnikaní predstavovať - Križan, Martin
Ochranná známka sa zaraďuje z hľadiska štruktúry nehmotného majetku k právam priemyselného vlastníctva a to konkrétne medzi práva na označenia. Ide o špecifický druh majetku, ktorý v rôznej miere vplýva na ekonomickú činnosť podniku a na jeho konečné výsledky. Z toho vyplýva, že nevyhnutnosť mať, resp. vlastniť ochrannú známku nediktuje zákon, ale prax. Možno teda povedať, že ochranná známka tvorí jednu zo základných častí stratégie spoločnosti a prispieva k definovaniu imidžu, reputácii výrobkov podniku a v očiach zákazníkov a širokej verejnosti je garanciou istej očakávanej kvality ponúkaných výrobkov a najvýraznejším vizuálnym prvkom.