Vývoj cien pozemkov po roku 1990 v Bratislave - Kubica, Milan, 1958-
Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava v posledných rokoch zaznamenalo veľký rozmach, ako demografický, tak najmä ekonomický. Značne k tomu prispieva aj strategická poloha. Zodpovedá tomu aj extrémny rast cien pozemkov, ktorý bol podporovaný silným rastom HDP a spotrebiteľských výdavkov. Pod silný vzostup sa podpísal aj dopyt zahraničných investorova vstup Slovenska do EU. Vývoj cien pozemkov v niektorých lokalitách dosiahol obrovskú výšku, ktorá je nelogická a ekonomicky nezdôvodniteľná. V súčasnosti sa ceny pozemkov stabilizovali, nakoľko predstavujú najmenej rizikovú investíciu.