Meranie výkonnosti podnikových procesov - Michalcová, Zuzana, 1984-
Medzi výkonnosťou podnikových procesov a celkovou výkonnosťou podniku existuje priama závislosť. Podnikové procesy sú preto základným zdrojom hodnotenia výkonnosti podniku, závisia od optimálneho fungovania procesov vo vnútri organizácie. Stále viac organizácií sa preto pokúša o zavedenie procesného riadenia, t. j. vytvorenie komplexnej informácie o existujúcej situácii a návrh novej, lepšej procesnej štruktúry a spôsobu riadenia procesov. Riadenie výkonnosti je kontinuálny proces, ktorý je súčasťou procesného riadenia v organizácii. Jednou z najefektívnejších metód zvyšovania ekonomickej výkonnosti podnikov je metóda Six Sigma v kombinácií s Lean Enterprise (spolu Lean Six Sigma). Implementuje procesné riadenie s následným nepretržitým riadením procesu na základe meraných dát.