Vplyv rizika na výnos podnikových aktivít - Rajčáni, Branislav
Teória a prax vplyvu rizika na výnosnosť investičných aktív.Vplyv rizika na výnos portfólia vychádza z testovania na fiktívnych portfóliách a analýzy získaných hodnôt, ktoré sú podložené na vývoji trhových dát a výnosov desiatich cenných papierov. Riziko v podniku a možné postupy eliminácie vplyvu rizika na podnikateľský subjekt. Vplyv rizika na výnos diverzifikovaných portfólií zložené z rizikových aktív. Prepojenosť teórie a praxe diverzifikácie rizika. Náčrt trendov, ktoré by mohli ovplyvniť ďalšie bádanie v oblasti diverzifikácie rizika.