Ženy a trh práce - Rezlerová, Jaroslava
Aj napriek tomu, že ženy na celom svete urobili v zamestnanosti dramatický pokrok, štúdie ukazujú, že sú stále za mužmi značne pozadu. Je tu čas na zmenu. Sektor služieb je na vzostupe a potreba pracovných síl narastá. Vzrast počtu pracovných miest vslužbách. Pozície v službách, kde požiadavky na nové pracovné sily budú najväčšie, poskytujú ten typ flexibility, ktoré ženy potrebujú. Je dôležité zvýšiť podiel žien na pracovnom trhu, ale tiež ich tam udržať a riešiť problém, ktorý predstavuje nerovnosť platov.