Faktory prílevu priamych zahraničných investícií do vybraných tranzitívnych ekonomík - Novák, Marcel, 1979-
Kvantifikácia a vymedzenie kľúčových činiteľov, ktoré ovplyvňujú konečné rozhodovanie o lokalizácii zahraničnej investície. Definovanie a charakteristika faktorov podmieňujúce TNK (transnacionálne korporácie) investovať do konkrétnej krajiny, v ekonomickej literatúre.