Kdo ne(euro)lobbuje, jde z kola ven - Kovačovská, Lenka
Snaha jednotlivých záujmových skupín ovplyvňovať legislatívu EÚ - eurolobbing. Význam eurolobbingu. Transparentnosť európskeho legislatívneho procesu a regulácia lobbingu. Eurolobbing považovaný za legitímny nástroj presadzovania a hájenia vlastných záujmov. Potreba nájsť efektívne a všestranne akceptovateľné úpravy lobbingu na celounijnej úrovni.