Teórie hospodárskeho cyklu od 30. rokov 20. storočia - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Rozdielne názory v ekonomickej literatúre na chápanie podstaty a príčiny vzniku hospodárskeho cyklu. Keynesova teória hospodárskeho rastu. Teória hospodárskeho cyklu na princípe pôsobenia mechanizmu multiplikátora a akcelerátora. Monetárne teórie hospodárskeho cyklu.Teória reálneho hospodárskeho cyklu.