Ropa - strategická komodita súčasných dejín - Bikár, Miloš, 1973-
Vznik a využitie ropy. Kritériá, podľa ktorých sa člení ropa. Cenový vývoj ropy. Produkcia ropy vo svete. Najväčšie ropné a plynárenské spoločnosti. Produkcia ropy v USA.