Veľké upratovanie - Hölcz, Róbert
Za všetkými negatívnymi javmi každej krízy treba vidieť ľudský faktor, ktorý pri spravovaní vecí verejných morálne a odborne zlyhal. Preto sa v súvislosti s terajšou hospodárskou krízou hovorí aj o kríze manažmentu a vodcovstva. Vrcholoví predstavitelia manažmentu majú príliš veľkú moc, čo v mnohých prípadoch vedie k nemorálnemu správaniu. Pre slovenského občana je najhoršie, že za posledné roky si zvykol na primeraný životný štandard a zrazu sa začína jeho životná úroveň prepadávať. Prognózovaný údaj o tohtoročnom poklese slovenskej ekonomiky do mínusovej hodnoty, ktorá sa môže na konci roka zvýšiť. Pre slovenskú ekonomiku ostáva doteraz osvedčená podpora domáceho podnikateľského prostredia a príchod priamych zahraničných investícií.