Kríza zošrotovala ekonomické teórie - Hölcz, Róbert
Nové ekonomické teórie len opatrne identifikujú príčiny a dôsledky terajšej hospodárskej krízy. Ohniskom hospodárskej krízy je politika a ekonomika USA. Opatrenia na podporu domácej ekonomiky vychádzajú z amerického systému života. Dopad hospodárskej krízy na Európu. Recesia na Slovensku - malá exportne orientovaná krajina závislá od hospodárskeho vývoja na svete. Prepad domáceho hrubého produktu. Prečo Slovensku kríza ublížila viac ako susednému Česku. Dôležitosť revidovania štátneho rozpočtu.