Teoreticko-metodologické aspekty skúmania atraktívnosti cieľového miesta - Pompurová, Kristína
Prístupy k hodnoteniu atraktívnosti cieľového miesta cestovného ruchu z pohľadu ponuky - geografický prístup a prezentačný prístup a z pohľadu dopytu - ekonomický prístup a perceptívny prístup. Viacrozmerné prístupy podľa autorov Caccoma a Solonandrasanu.