Marketingové komunikace zdravotních pojišťoven - Kolínková, Libuše
Komunikácia poisťovní sa stále viac zameriava na zdravotnú prevenciu a na predchádzanie chorobám. Hlavný aspekt pri voľbe zdravotnej poisťovne je, či má zmluvu s lekárom, ktorého navštevujeme. Každá poisťovňa ponúka niečo naviac - ide o motivačné stimuly podpory predaja. Poisťovne využívajú najmä priamy marketing, umiestnenie loga na rôznych webových stránkach, inzeráty v tlačených médiách, reklamy v TV. V komunikačných mixoch poisťovní sú zastúpené aj eventy. Výdavky zdravotných poisťovní na reklamu v rokoch 2005-2009 v Českej republike.