Východiská rozvoja energetickej spolupráce EÚ a Ruska - Drieniková, Kristína, 1982-
EÚ je jedným z najväčších svetových importérov ropy, zemného plynu a uhlia. Rusko ako hlavný dodávateľ energetických zdrojov. Krajiny s najväčšími overenými zásobami ropy a zemného plynu na svete v roku 2007. Ropné spoločnosti v Rusku. Energetika vo vzájomných vzťahoch EÚ - Rusko. Energetický dialóg medzi EÚ a RF. Energetická charta.