Ochrana pred diskrimináciou v zamestnaní z dôvodu veku v práve a judikatúre EÚ - Zukalová, Dagmar
Antidiskriminačné smernice Amsterdamskej zmluvy. Smernica Rady č. 2000/43 ES a Smernica Rady č. 2000/78 ES. Priama a nepriama diskriminácia. Kategórie výnimiek týchto oblastí. Rozlišovanie medzi oprávnenými cieľmi v oblasti zamestnanosti a vekovou diskrimináciou. Vnútroštátne právne predpisy v jednotlivých členských štátoch týkajúcich sa veku.