Konkurencieschopnosť ekonomiky Slovenska, budovanie vedomostnej ekonomiky a medzinárodná kríza - vzájomné súvislosti - Fifek, Edmund
Slovesnko vstúpilo do eurozóny ako jej najchudobnejší člen. Obchodná bilancia SR vykázala s výnimkou roku 1994 doteraz vždy schodok. Riešením danej situácie môže byť iba prechod od spodku obchodnej bilancie k jej prebytku, dosiahnutý vďaka konkurencieschopnosti založenej na budovaní vedomostnej ekonomiky. Inovačná výkonnosť SR v porovnaní s priemerom EÚ27.