Miesto voľného času v živote detí a mládeže - Pasternáková, Lenka
Voľný čas ako základné ľudské právo. Pôsobenie výchovného prostredia. Vymedzenie pojmu voľný čas. Sféra nutných a rozšírených činností. Mladí ľudia a voľný čas. Faktory ovplyvňujúce množstvo a kvalitu voľného času. Problematika voľného času mládeže v súčasnosti. Rozvoj žiaducich vlastností osobnosti. Predchádzanie nežiaducich vplyvov prostredia.