Použitie Excelu na aktuárske výpočty - Cicáková, Kristína
Výpočet aktuárskych hodnôt - konkrétne súčasnej hodnoty doživotného poistenia na úmrtie - v ktorom sa využíva výpočtová technika, a to tabuľkový procesor Excel. Súčasná hodnota určená na základe maticového prístupu. Vytvorenie modelu starnutia bez časového obmedzenia. Na modelovanie je použitý jednohodnotový dekrementný model s markovovskými vlastnosťami.