Adaptácia stredoškolákov na vysokoškolské štúdium matematiky aj pomocou počítačového matematického softvéru - Horáková, Galina
Klesajúca úroveň vedomostí študentov maturitných ročníkov, ktorá sa odzrkadľuje aj na vedomostnej úrovni študentov vysokých škôl. Hľadanie odpovede, ako postupovať pri výučbe matematiky a ako nájsť skryté rezervy.