Alternatívne formy financovania v období krízy - Pásztorová, Jana, 1960-
Private equity, venture kapitál, venture fondy - vymedzenie základných pojmov. Private equity vo SVE. Investičná aktivita v SVE 2006-2007. Po vypuknutí globálnej krízy počet celosvetových transakcií vo forme fúzií a akvizícií neustále klesá. Private equity fondy patria aj v súčasnosti medzi aktérov trhu, ktorí majú k dispozícii finančné prostriedky a čakajú na vhodný termín, aby mohli realizovať nákupné transakcie. Náznak istého oživenia transakcií v oblasti fúzií a akvizícií sa predpokladá už koncom roku 2009.