Výskumné univerzity v inovačnej politike - Bačišin, Vladimír
Kľúčové zdroje rozvoja ekonomiky na Slovensku a v zahraničí. Základy, inovačný proces, modely.Výskumné univerzity-zvláštny typ vysokých škôl. Ich efektívne využitie a funkčná špecializácia.Výskumné univerzity v USA a v zahraničí. Vznik firiem pri týchto univerzitách. Zavádzanie inovácie do praxe (spin-off). Komercionalizácia poznatkov a výsledky intelektuálnej činnosti.