Náhrada škody - Valicová, Viera
Komplexný pohľad na problematiku náhrady škody v pracovnom práve. Možnosti aj povinnosti pri predchádzaní vzniku škôd podľa ustanovení Zákonníka práce. Pravidlá pri posudzovaní zodpovednosti za škodu zo strany zamestnanca ako aj zamestnávateľa. Postup pri stanovení rozsahu a spôsobu náhrady škody. Zodpovednosť zamestnanca za schodok na zverených hodnotách - vzor dohody o hmotnej zodpovednosti, vzor odstúpenia od takejto dohody a vzor uznania záväzku náhrady škody pre prípad, ak sa pri inventúre zistil schodok na zverených hodnotách. Príklady z praxe.