Európska energetická politika v kontexte januárovej plynovej krízy - Ružeková, Viera, 1957-
Energetická politika EÚ, energetická bezpečnosť EÚ. Nevyhnutnosť zníženia našej závislosti od dovozu energií. Energetická závislosť EÚ od dovozu z oblastí mimo únie. Postavenie zemného plynu na európskom trhu, plynová kríza. Prehľad existujúcich a plánovaných plynovodov z Ruska do Európy. Plynovody Nord Stream, Jamal a Nabucco.