<The> role of foreign trade and its effects - Jeníček, Vladimír
Zahraničný obchod ako prejav ekonomických vzťahov medzi jednotlivými ekonomikami. Existuje celý rad dôvodov, ktoré vedú k vývozu aj tých produktov, ktoré by bolo možné vzhľadom k úrovni kúpyschopného dopytu realizovať aj na domácom trhu a naopak dovoz zahŕňa u väčšiny produktov aj výrobky konkurujúce domácim výrobkom, zaisťuje tak pestrejší sortiment ponuky.