Etický zisk a dôchodkové sporenie - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Problematika etického podnikania vo finančnom sektore. Prevládanie špekulatívnych obchodov v súčasnom období finančnej krízy. Naked Short Selling - jeden z modelov špekulatívnych obchodov. Ovplyvňovanie spotrebiteľského správania. Problematika kapitalizačného piliera dôchodkového sporenia. Odpútavanie pozornosti sporiteľov smerom k nereálnym grafom očakávaného zhodnotenia úspor. Participačné dlhopisy rakúskych bánk.