Ekológia a krajinná ekológia - Eliáš, Pavol
Teoretické východisko pre krajinnú ekológiu. Požiadavky na ochranu prírody a tvorbu zdravého životného prostredia. Krajinnoekologický výskum na Slovensku, história a súčasnosť.