Miesto vysokoškolského vzdelávania v systéme verejných financií - Neubauerová, Erika, 1968-
Pozícia vysokého školstva v systéme verejných financií. Kým ZŠ a SŠ prešli pod správu územnej samosprávy, vysoké školy zostali pod dohľadom štátu, čo evokuje otázku, do akej miery má štát ovplyvňovať fungovanie verejných, štátnych, ale aj súkromných vysokých škôl. Čoraz viac sa začína diskutovať o opodstatnenosti spoplatnenia vysokoškolského vzdelávania, politika a prax popierajú základné teoretické východiská, podľa ktorých je vzdelanie verejným statkom.