Sekuritológia v prostredí leteckej dopravy pre bezpečnosť a ochranu osôb a majetku - Kelemen, Miroslav
Bezpečnostný manažment v leteckej doprave. Kompetencia pracovníkov v procese profesionálneho vzdelávania vojenských pilotov. Primárne, sekundárne a terciálne systémové oblasti. Predmet a ciele skúmania bezpečnostnej vedy v doprave. Situačné riadenie (SIRIAD) bezpečnostného manažmentu v leteckej doprave. Ľudský faktor v doprave. Kľúčové piliere bezpečnostnej vedy (sekuritológie) v doprave.